Cyklerne, cyklerne, cyklernes kor …

Dag 10. Fredag den 20. september 2019
Dagens kilometertal 10 km. Totalt 90 km.

Jeg er godt klar over, at I alle sammen spekulerer på, hvordan det går med mit hold i ryggen.
Nogen har sågar næsten spurgt til det.
Jeg er glad for at kunne sige, at det går støt fremad.

Jeg kan allerede ligge i sengen uden stok.
Sådan et hold gør altså umanerlig ondt.
Til gengæld kan jeg oplyse, at jeg har fået en lille ømhed på højre læg, og den skade står det enhver frit for at spørge til.
Det skal ikke komme an på det.

Biksen, der ikke var der.
Så fik jeg styr på den 3. Cykelbiks, som blev dagens hovedmål.
Adressen var i den sydlige udkant af byen ved noget, der hedder Game City Mall.
Jeg kom derud med 2x combi og mente nok, jeg havde styr på, hvor biksen var.
Det havde jeg også og så alligevel ikke.
Jeg fandt nemlig ud af, at forretningen var flyttet.
Og da jeg fandt ud af, hvor den var flyttet hen, gik det op for mig, at det var den selv samme forretning jeg besøgte tidligere ved Airport Junction.
Og de kunne ikke hjælpe mig.
Nu ser det sort ud.
Jeg kunne godt finde på at standse en cyklist på gaden og spørge, om jeg kunne leje hans cykel.
Problemet er, at der ikke er nogle cyklister at standse.
Jeg burde have været opmærksom på, at det var den samme cykelbiks, men nu fik jeg turen, og derfra hvor jeg stod havde jeg en imponerende udsigt til Kgale Hill.

Se dig lige for.
Det er for alvor svært at huske, hvor bilerne kommer fra. Jeg prøver virkelig. Der er heller ingen lys for fodgængerne, selvom der er overgange. Man må kigge efter bilernes trafiklys, men hvis der er flere baner, kan det være ret uoverskueligt. Man standser ikke ved striberne, fordi der står en stakkels dansk opdagelsesrejsende og tripper for at komme over.
Jeg har oplevet tilsvarende i London, hvor man endda ser skilte, der formaner turisterne om, hvilken retning, de skal kigge i.
Det kommer ikke til at ske her.

Getting around.
Jeg arbejder hårdt på at blive klogere på, hvordan man kommer rundt. Og jeg lærer lidt hver dag. Når man venter ved stoppestedet, er der en rigtig god anledning til at komme i snak med folk. Og de vil gerne hjælpe. Forsædet er det bedste, og ellers skal man ikke gemmes for langt væk.
Så har man combi-taxierne. Det virker på samme måde, men her koster det 5 Pula. Priserne her er generelt ikke lave, men transport er rørende billigt. Man kan også få taxi til special price, men det har jeg ikke prøvet endnu.

Så skulle det være safari-tid i morgen.
Det er ikke kommet helt på plads, men I ved, African Time 🙂

8 Kommentarer Tilføj dine
 1. Hvor er jeg glad og tilfreds med at høre at dine reumatiske smerter så småt er ved at fortage sig. Jeg tænker dog med bekymring, om muskulaturen i dine skulder og hals, kan klare belastningen ved de hyppige drej og vrid med halsen, når du sidder på den gode bænk ved torvet, og de smukke afrikanske kvinder passere i stimer ? Må jeg i stedet foreslå en bog – ja netop, som når en hest har skyklapper på. Udvis forsigtighed, min brave ven, så vi fortsat kan nyde dine gode skriverrier.

 2. Af hjertet tak for din omsorg. Det sætter jeg stor pris på. Nu jeg tænker efter har der ganske rigtigt været noget med nakkemuskulaturen på det seneste No, og jeg har undret mig over, hvad det skyldtes. Jeg vil være ked af at droppe bænken på torvet helt, så nu ser jeg tiden lidt an.

 3. Du har altså en herlig humor!! ..ligge i sengen uden stok :-)) Håber virkelig du har det meget bedre, det er så ærgeligt at få en tur halvt eller helt ødelagt af en dårlig ryg eller andet dårligdom!

  1. Tak for de venlige ord. Og jo tak, det går rigtig meget bedre. Sikkert fordi jeg for en stund er gået på Kiwi-kuren. Man må spise alt, der ikke er kiwi

 4. Den kur følger jeg også, syntes dog ikke den virker særlig godt! jeg har været inde på streetwiev og kigget på gaderne i din by, de er meget glade for mure ser det ud til, Trump ville elske at bo her 🙂
  Kunne være sjovt at få gadenavnet hvor du bor, så vil jeg streetwieve det !

  1. Det er en lille gade, der hedder Cada Close. Jeg kan da godt se murene, men jeg synes nu, her er ret fredeligt. Fx sammenlignet med Manila. Min vært siger, det er nødvendigt med al den sikkerhed, og han må vel vide det

 5. Det er vist ikke noget google earth har besøgt, kan ikke finde hverken gade eller nr, men tak for forsøget 🙂

  Nu er jeg mødig for idag, du må hygge dig :-))

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *